Saturday, February 5, 2011

… …

 

Cel mai bun coleg de facultate îmi tot repetă că sunt cel mai optimist om în viață.

Cel mai bun prieten îmi spune că nu a întâlnit om mai pesimist ca mine.

Personal, dezvolt un sistem prin care, pesimismul se transformă într-o cale spre a găsi bucurie în orice lucru. E greu de explicat, dar la mine merge.

Răspund din ce în ce mai prost la văicăreli și falsitate. Cei care preferă să strângă din dinți, să-și înfigă capul între umeri dar să aibă demnitate, au devenit personaje legendare.

Sunt tot mai fascinat de cum funcționează transimterea bucuriilor.

Treburile astea dacă nu le-am mai spus, le repet. ( C.I )

3 comments:

  1. hmm... e foarte fina diferenta dintre optimism si pesimism. cel putin pentru mine... oamenii care nu ma cunosc spun ca sunt pesimista, iar adevaratii prieteni spun ca sunt optimista. eu vreau sa nu pierd beneficiile pe care ti le aduc amandoua, asa ca sunt si una si alta. pe termen scurt aplic pesimismul, fiindca de cele mai multe ori cand sunt increzatoare nu imi iese bine. probat. si daca mi-e frica, atunci imi iese bine - de obicei. dar asa..overall..sunt optimista, fiindca stiu ca tot o fi bine pana la urma. si daca nu pe pamant, atunci in cer. e un fel de pesimism tactic si optimism strategic. sau poate nebunie curata :)))"dezvolt un sistem prin care, pesimismul se transformă într-o cale spre a găsi bucurie în orice lucru."-e o chestie foarte buna. asta ar insemna ca iti imparti pesimismul in parti mici optimiste...ca sa te bucuri ici colo, cate putin.(?) la mine e exact invers, imi nutresc optimismul - cupola peste toate, din mici lucruri neplacute peste care ma pregatesc sa trec, si care la randul lor ma pregatesc pentru a avea o imagine de ansamblu buna... nu stiu ce sens are, dar functioneaza

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete