Friday, January 8, 2010

…Vai vai !…

Aud încoace şi încolo cât de greu şi imposibil va fi să trăieşti în România anul asta. Aud milogeli trase de păr, de acei milogi care se gândesc la faptul că din trei masini vor putea întreţine doar două. Aud că se scumpeşte mâncarea ,tigareta ,tot ce mişcă şi alunecă prin aer, apă ori tuburi digestive. După douăzeci de ani de la zdrobirea jugului comunist, toţi sar în sus : ce rau e acum , ce bine era atunci, “ah Nicule unde eşti Nicule? “

Pentru cei care se aşteaptă la lucruri bune de acum în colo în România şi în lume în general, voiesc să suflu un  pic în ceaţă şi să zic: Dacă ar fi în ţara asta creştină şi sfânta şi toate cele, oameni care să citească constant Biblia, să asculte cu luare aminte ce zic preoţii, pastorii prin Biserică, atunci am scăpa de atitudinea condamnatului care îşi aşteaptă ştreangul, cu toate că de ştreang nu poate fi vorba.

ExtremeShare_019Ne-am da seama că a te văita şi a devein fatalist nu e altceva decat o sinucidere metafizică ori legumizare a intelectului… mai avem înca timp de a renunţa la sportul care ne betegeşte, picioarele, minţile…visele.

Frica e normală iar marii oameni au folosit-o pentru soluţii la probleme cu adevărat existenţiale, nicidecum pentru mutarea habitatului în copaci.

Închei în cel mai optimist mod cu putinţă: dacă vom învăţa să uităm milogeala şi alte manifestări aproape artistice de genul acesta vom aştepta Sfârşitul cu demnitate şi uşurare, pentru că oricum Sfârşit nu există…ci doar un nou Început.

1 comment: