Tuesday, October 27, 2009

…viaţă şi moarte…

Ridic privirea şi văd. Văd viaţa, moartea iar între ele un semn de întrebare de proportii gigantice. Am ajuns să urâm zilele, să blestemăm viitorul şi să venerăm un trecut …oricare ar fi el.

Obsedat de perspectiva morţii, omul a luat jalnica hotărâre de a-şi îmbălsăma fiinţa gândind moartea preventiv: ‘’ mi-am ratat viaţa…nu-mi permit să ratez moartea’’ ; astfel, desprins parcă dintr-un profan ritual egiptean, omul îşi înfăşoară tacticos fiinţa cu fâşii de pânză frumos mirositoare: regret, teamă, delăsare, abandon...ExtremeShare_047

Iubeşte un infinit negru lipsit de simţire şi mustind de singurătate.

Era o vreme când nu număram zilele. Acum le numar. Acum trec prea repede. Acum dor.

Generaţia mea a reuşit cu success să anuleze prezentul. Pentru azi există doar mâine. Mi-e atât de dor de o zi în care azi…e azi.

Cel mai mult mă sperie faptul că pot înţelege multe lucruri. Prea multe.

Cel mai mult iubesc clipele de sinceritate pură, neforţată...când aş putea face totul fără ca raţiunea să-mi ceară socoteală…

Prăpastia există doar pentru ca cineva să se arunce în ea. Răul există doar pentru a fi săvârşit.

Binele există nu pentru a astupa prapastia ci pentru a te scoate din ea, nu-ţi dori prăpăstii astupate rişti să fii îngropat.

Uşor , visele copilăriei se destramă. Când am descoperit că nu doar în copilarie ai voie să visezi am fost fericit. Fericirea visului ţine puţin. Fericirea împlinirii visului nu trece niciodată.

Provocarea vieţii e moartea...provocarea morţii e Iadul.

3 comments:

  1. cuvinte adevarate. Domnul sa isi ia slava din tot ce faci si cei care citesc, sa fie atinsi...
    multa calauzire de sus in contiunare. (lidia)

    ReplyDelete
  2. vreau si eu o zi in care azi sa fie azi sa nu stau sa ma gandesc la cate am de facut pt maine Vreau sa traiesc azi pt azi Si dak ziua de maine nu mai vine sa nu am regrete pt ziua de azi (angel)

    ReplyDelete
  3. iti doresc sa ai parte de implinirea acestei dorinte:)
    angel?

    ReplyDelete