Tuesday, June 2, 2009

…Dumnezeu şi un aparat foto…

Dumnezeu nu va obosi niciodata în a ne învaţa lecţii, poate tocmai datorită lipsei noastre de interes , credinţă 174sau chiar luciditate.

Multe sunt lecţiile Lui, cursurile ţin o viaţă, pauzele libere şi câte doreşti, sesiunea va ţine o clipă premiile şi restanţele o veşnicie.

Am experimentat ceva depre care doar am citit sau auzit în predici şi cărţi.

E ciudat că, odată predată lecţia ştii foarte bine că ea a fost doar pentru tine, că însemni ceva …ca El e lângă tine.

Ca oameni avem nevoie de sprijin când ne este greu, să ai un prieten adevarat măcar unul şi esti un om câştigat, să ai prieten pe Dumnezeu e ca şi cum ai investi în nemurire, oamenii deosebiţi îşi încep nemurirea de pe pământ…

Un om spunea odată:” Dă-mi Scoţia sau mor”. A primit Scoţia, pentru că nu a cerut-o pentru el, a salvat Scoţia pentru că ardea de dragoste…

“ Vreau un semn! Doar un semn!” Se aud din ce în ce mai des cuvintele astea, şi eu le-am spus de multe ori…am  ajuns la concluzia că nesimţirea tinde spre infinit.

Un aparat foto, a fost o lecţie dintre acelea pe care nu le uiţi niciodată, aşa cum nu voi uita bastonaşele din clasa întâi.

Îmi doresc să fiu conştient cât mai mult în această pribegie numită viaţă, conştient că nu deţin timpul dar mi s-a făcut cadou veşnicia, conştient că totul e efemer chiar şi foamea…conştient că unele lecţii nu pot fi recuperate, că absenţele contează, că la absolvire se vor da coroniţe şi robele nu vor fi negre…

14 comments:

  1. ce anume sa existe? :)
    "conştient că nu deţin timpul dar mi s-a făcut cadou veşnicia," si mie imi place mult gandul asta! :)

    ReplyDelete
  2. pai da...doar ca am amestecat fabulosul cu realitatea...erau gandurile mele cand am scris. :)

    ReplyDelete
  3. Da, Dumnezeu nu va inceta sa ne invete, sa ne iubeasca sa ne doreasca.
    El ardea de dragoste.

    Cat imi place propozitia asta:)

    ReplyDelete
  4. Si eu am incercat sa cred in Dumnezeu !
    Cand eram mic obisnuiam sa ma rog in fiecare noapte, si de fiecare data cand ma rugam simteam ca nu exista nimeni la capatul celalalt, ca totul e o iluzie, ca Dumnezeu e o superstitie. Nu am incetat niciodata sa imi pun intrebari despre existenta, despre Dumnezeu, despre scopul meu pe acest pamant.
    Timpul a trecut, eu am crescut, am aflat teoriile oamenilor de stiinta despre lumea inconjuratoare, oameni care si-au dedicat viata cumoasterii adevarului, oameni care au fost persecutati de crestinism doar pentru ca au indraznit sa gandeasca altfel, si au avut nesimtirea sa-si puna intrebari despre existenta, despre univers, despre necunoscut. Unii dintre acesti oameni au fost chiar arsi pe rug pentru ideile lor ! Ei sunt adevaratii martirii !
    Religia a fost tot timpul un obstacol in calea cunoasterii. Abia cand puterea religiei a scazut omenirea a cunoscut adevaratul progres. Teoria BigBang-ului si teoria evolutionista atat de dispretuite de crestini explica, aducand dovezi concrete intrebari la care religia nu are raspuns. Timpul religiei a apus !

    Daca voi aveti incredere in cei cu robe negre mai mult decat in cei cu halate albe, atunci de ce va mai duceti la doctori? De ce nu va rugati la Dumnezeu sa va insanatoseasca? Cu siguranta daca sunteti buni crestini Dumnezeu va va vindeca. :)

    Numai bine!

    P.S Nu am nimic personal cu cei care au alte convingeri decat mine. Mi-exprimat doar propriul sistem de credinte.

    ReplyDelete
  5. http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o ;)

    De altfel iti recomand un film...Zeitgeist The Movie (2007).

    ReplyDelete
  6. ok...
    de acord ca religia nu te duce nicaieri, te leaga la protap, iti insulta inteligenta ,seteaza un aspect trist si fara speranta fetzei, si da in numele religiei s-au facut cele mai abominabile lucruri.

    pe Dumnezeu nu il vei gasi in religie, sau la cine stie ce denominatiune crestina, e mult mai simplu de atat, pune mana pe o Biblie, citeste cu interes si vei gasi raspunsuri.

    Faza cu robele...nu era vorba de doctori sau altceva...ma gandeam ca la absolvire robele absolventilor sunt negre comparand cu cealalta "absolvire" de la sfarsit, mi-e greu sa-mi imaginez ca vesmant tot ceva negru...nu are neaparat tenta simbolica.

    Cat despre credinta si doctori...hmmm eu cred ca din nou dai dovada de nesimtire cand refuzi tratamentul asteptand o minune, e foarte posibil ca Dumnezeu sa intervina chiar prin medici in rezolvarea problemei tale, unde ei nu mai pot atunci intervine credinta ta/mea.

    Zeitgeist, pai e subiectiv si cu multe lacune si greseli din punct de vedere istoric, oricum daca ar fi sa nu cred in Dumnezeu nu as avea ca argument un film...

    PS:Multumesc pentru comm, apreciez si respect convingerile tale, te invit sa revi :)

    ReplyDelete
  7. M-am uitat prin Biblie insa nu am gasit prea multe raspunsuri. Vechiul testament e scris in stilul unei povesti populare. Facerea lumii, Caderea in pacat, Potopul si absolut tot ce cuprinde Vechiul Testament este neverosimil, si reprezinta cea mai puerila explicatie pentru geneza universului, si pentru aparitia vietii si implicit a omului pe pamant. Cum ar putea cineva inzestrat cu ratiune sa creada cu tarie in Vechiul Testament este peste intelegerea mea ! Alternativa oferita de stiinta este mult superioara invataturiilor Bibliei fiind sprijinita de dovezi incontestabile.

    Noul Testament e ceva mai verosimil decat Vechiul Testament, dar nu sunt prea multe izvoare istorice (in afara de Sf Scriptura) ca Isus ar fi existat si ca ar fi facut numerele de magie relatate in Biblie.

    Pentru a putea crede in Dumnezeu, trebuie sa ma intorc din nou la teoriile oamenilor de stiinta. Una din aceste teorii numita Teoria complexitatii ireductible, o alternativa la teoria evolutionista si sustine ca unele mecanisme din natura sunt prea complexe iar in caz ca un singur element lipseste tot sistemul nu poate functiona. Ex: motorasul care actioneaza flagelul Euglenei Verzi.
    Totusi toate teoriile care sustin creationismul au destule lacune si nu sunt acceptate de comunitatea stiintifica.
    Daca ar fi sa cred in Dumnezeu cu siguranta nu as crede in versiunea biblica a lui Dumnezeu.

    O seara placuta !

    ReplyDelete
  8. p.s Cand am zis cei cu robe negre me referam la preoti, iar cei cu halate albe sunt oamenii de stiinta, doctorii .

    ReplyDelete
  9. bun, ma bucur ca ai citit...vorbind de Dumnezeu in mod clar vorbim despre credinta, respectiv de alegerea fiecaruia dintre noi de a crede sau nu in Biblie, ratiunea nu se pupa cu credinta, un Dumnezeu rational nu exista...

    Personal, sunt absolut fascinat de stiinta dar mai fascinat sunt de faptul ca nebunia lui Dumnezeu e mai inteleapta decat intelepciunea oamenilor...

    Stiintific nu pot explica cum primii crestini mergeau cantand in arenele pline de lei...chiar si azi misionari sunt omorati destul de frecvent in china, tarile musulmane, si triburile de canibali...

    indraznesc sa cred ca e imposibil sa ajungi la o intelegere deplina a tuturor lucrurilor prin stiinta, sincer eu nici nu imi doresc asa ceva...tot ce vreau e liniste interioara, un zambet agatat mereu pe chip, sa traiesc sa simt sa ma bucur.

    O seara placuta si tie!

    ReplyDelete
  10. ps: si coranul il atesta oarecum pe Isus...
    ...si parca de curand s-a descoperit arca lui noe, sunt niste poze pe net...

    ReplyDelete
  11. Daca Dumnezeu exista atunci de ce Dumnezeu nu i-a ajutat pe acei crestini ? De ce nu a imblanzit leii ? De ce si-a lasat cei mai credinciosi oameni sa sfarseasca in acest mod ? Ce fel de Dumnezeu e acesta ?

    Stiintific vorbind omul e foarte usor de manipulat ! Asa cum acelor crestini li s-au implantat in minti ca vor ajunge in rai daca isi vor demonstra devotamentul fata de Dumnezeu, asa si musulmanii sinucigasi au crezut ca vor ajunge in raiul musulman daca savarsesc acte teroriste.

    Religion si brainwashing people ! ;)

    Numai bine !

    ReplyDelete
  12. Dumnezeu si-a lasat Fiul sa moara pentru pacatele noastre...ti se pare putin?
    hmmm pai martirii nu credeau ca murind ajung in rai, credeau intr-o viata separat de pacat, facand binele si voia Lui Dumnezeu, ca Nero si ceilalti nu le-au dat ocazia sa traiasca ci i-au omorat nu are legatura cu crezul lor.

    Nu mi-a spalat nimeni creierul, cred in Dumnezeu pentru ca pur si simplu e minunat.:)

    O zi faina!

    ReplyDelete
  13. 1. Intrebearile retorice de la inceputul comentului meu doar evidentiaza ca Dumnezeu nu exista (daca exista i-ar fi salvat).
    2. Martirii au avut de ales dintre 2 variante:
    a. renunt la credinta mea, raman in viata dar nu mai ajung in rai, adio viata vesnica;
    b. raman la credinta mea mor, si ajung in rai
    Faptul ca s-au lasat ucisi de lei sugereaza faptul ca ei au dorit viata vesnica, deci are legatura cu crezu lor.

    3. "cred in Dumnezeu pentru ca pur si simplu e minunat" . Da e minunat sa crezi in Dumnezeu, sa crezi ca exista viata vesnica, sa crezi ca Isus chiar exista si ca chiar sa sacrificat pentru noi, sa crezi ca fiecare om are un ingeras pazitor, sa crezi in acel loc minunat numit rai. Ce frumos ar fi daca ar fi adevarat!
    Ce mult ne place sa ne amagim. Pur si simplu nu dorim sa concepem ca viata asta e tot ceea ce avem, nu ne place ideea ca nu ne vom mai intalni nici odata cu cei ce au plecat de langa noi.
    Noi vrem sa credem ca exista viata vesnica, ca exista un Dumnezeu atotputernic care ne vegheaza. Ne place gandul asta si ne agatam orbi de orice ce ne da aceasta speranta. Suntem in stare sa renuntam la ratiune, si sa ignoram pe toti cei care sustin contrariul. Oricum nu avem nimic de pierdut daca ne-am inselat. Ba din contra...vom deveni persoane mai bune.
    Si eu am trait acest vis...dar m-am trezit. Mi-e mai bine asa. Am mintea mai deschisa, sunt mai realist, vad viata cu alti ochi. Viata asta e tot ce am asa ca am sa gust din toate placerile vietii fara sa-mi pese de ce scrie intr-o carte. Fac fapte bune nu pentru rasplata din ceruri, ci pentru ca asa consider eu de cuviinta.

    Daca ar fi sa caut dovezi ca Dumnezeu exista, Biblia ar fi ultimul loc in care asa cauta.

    O seara placuta !

    ReplyDelete
  14. Ce spui tu ma face sa ma gandesc la ceva dezamagiri pe planul asta...
    placerile vietii...exista?
    de unde esti?
    hai cu mine odata la Biserica:)

    Seara buna si tie!

    ReplyDelete