Sunday, May 3, 2009

…ai nevoie de ceva…

picatura

Ai nevoie de ceva-ul acelei prime picături de ploaie,cu formă perfectă, ce zdrobeşte pamântul fără teama risipirii…cu gândul la şuvoiul din care în curând va face parte…ai nevoie de puritatea transparenţei cântată de ea-nu va opri niciodată o rază…dimpotrivă o va transforma în curcubeu …drumul spre pământ îl străbate fară a crâcni,suferă în caderea ei,tremură dar…e prima picatură,din prima ploaie…poate va cădea pe un fir de iarbă,poate va fi ştearsă de pe vre-un parbriz…e prima lacrimă…dar şuvoaie îi urmează.

Ai nevoie de unicitate,o cauţi ,o cerşeşti ,o rogi cu disperare,o plângi cu amar,o visezi cu zambet şi ajungi să cauţi şi tu un Graal precum împăraţii odinioara.Iubeşti pe cei ce îţi spun că nu-i altcineva ca tine…normal …ştiai tu ceva,iar acum ştiu şi ei…şi aşa frumos folosesc cuvintele…o da…cuvintele-le iubeşti şi pe ele,le crezi,le faci cuib…până când le descoperi suratele…cele care pişca,care dor şi îţi ţin ochii deschişi noaptea…nu mai iubeşti cuvintele,nu-i mai iubeşti pe ei…ei şi cuvintele lor…pulbere în vânt…şi totuşi…vrei să fi unic,vrei ceva ce nu a mai fost, ceva care să dispară odată cu tine…picaturachinezeasca

Ai nevoie de acel fir de iarbă,eşti prima picătură din prima ploaie,vii fără voia ta pe pământ spre a fi îngropată acolo unde e negru şi urât/verde şi luminos…a trecut bucuria razei şi splendoarea culorilor…a rămas doar inevitabilul hău…îţi cunoşti atunci resemnarea… iar oftatul adânc nu e pentru a fi auzit…nu mai e mult…ce a durat o viaţă va mai ţine puţin…

A u trecut ani de cand ai plecat dup-al tău Graal…au trecut ani de când nu mai iubesti cuvintele…focul pâlpâie şi eşti obosit…ai atâta nevoie de unicitate…ExtremeShare_065

Te-ai hotarât să ieşi pe balcon cu cafeaua în mână…e dimineaţă ,speranţele învie dimineaţa…trăiesc doar cât bei cafeaua…în depărtare un tunet sună înfundat…priveşti în sus şi…deodată…simţi…ai simţit…a durat o secundă…pe obrazul tău plânge prima picătură din prima ploaie…nu şi-a găsit firul verde…dar tu eşti unic acum…căutarea a luat sfârşit.Termini cafeaua şi arunci zaţul la flori,afara e deja furtună…la margini de străzi curg îndelung…şuvoaie.

15 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. N-am aruncat niciodata zaţul la flori pentru ca toata viata m-am ferit sa am zaţ in ceasca, dar chestia asta, spusa de tine in acest context, deja devine literatura, si apoi e o remarca atat de sincera. O sa ajungem sa ne facem un cult al cafelei, ploaia aia e prea zbuciumata sa nu indeparteze linistea cafelei. In ochi iti apar niste lacrimi proaste - lacrimile strica gustul cafelei!
    Daca ai vazut si tu filmele lui Tarkovski, respectiv Solarys...cu ploaia care cade in ceasca, ploaia care zmulge maselele de minte, care ususca copacii inspre rasarit...si apoi ii poleieste cu aur.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. asa....daca le-ai vazut :P...ai avut parte de toate tipurile de ploaie...mai ales cele foarte regizate! ;))
    :P

    ReplyDelete
  5. am vazut doar stalker...restul tine de cat de uituc va fi fane vizavi de dvd-uri...
    da in stalker ploaia e de mare pret...
    cat despre cultul cafelei,ma tem s-a infiintat deja vre-unu...
    imi place zatul in ceasca,mama zice ca doar asa e buna cafeaua cu zat in ceasca...bineinteles e si o mare iubitoare de flori:P

    ReplyDelete
  6. eu is o mare iubitoare de plete :))

    ReplyDelete
  7. =))ce tare...eu am un fix cu pletele...de cand am avut parul lung in liceu...tot incerc sa imi dau seama cat mai am pana la chelire=))

    ReplyDelete
  8. tu ai avut parul lung???
    jură'te!!!:O
    Nu se poate!!!
    :))

    ReplyDelete
  9. de jurat nu ma jur...dar...pe cuvantu' meu de onoare...clasa a-11-a,rebeliune si carare pe mijloc...=))

    ReplyDelete
  10. tot incerc sa "te" vizualizez ;))
    nu-mi iese!

    ReplyDelete
  11. hihi...daca n-ar mai fi ceva poze si ceva colegi din vechea garda...si mie mi-ar fi greu...

    ReplyDelete
  12. Paar muult avea Conea candva...si rau ne-a mai parut cand a disparut. Ce-i zburau pletele cand alerga pe teren:)). Mi-e dor de vremurile alea!!!

    ReplyDelete
  13. vremuri cu campionate de fotbal epice...

    ReplyDelete
  14. exact.
    oleaca de vant si culoare si gata pastelu'

    ReplyDelete