Monday, November 23, 2009

…Răbufnesc !…

Răbufneşte în mine ceva. Răbufnesc tastele pline de praf şi firimituri de pâine. Răbufneşte Andrei cu veşnica lui întrebare, pe care o pune exact când intră metroul în staţie: “Ai mai scris pe blog?”.  Răbufnesc proiectele prin care încerc să înnot şi altfel decât “ca toporul la fund”. Răbufnesc dosarele, licenţele şi dizertaţiile. Răbufnesc buzunarele goale. Răbufneşte golul din stomac dupa o raită în maDSC03707ll.

În lipsa timpului ori înveţi să devi eficient, ori îţi pregăteşti moral valiza pentru incediul iminent….(vezi expresia : “a-ţi da foc la valiză”).

Paradoxul timpului puţin e absenţa lenei…tot un paradox e şi guvernarea aproape totalitară a acesteia în perioadele cu mult timp liber. Dacă lenea are  ceva bun în ea, e faptul că nu poţi vedea fizic timpul,  în lene timpul e doar  o iluzie de proporţii deşertice ce crează o stare de păcătoasă plăcere.

Văd în fiecare zi feţe noi, văd oameni legănâdu-se altfel la zdruncinările metroului, văd riduri pe feţele lor când citesc “adevărul de seara” , grimase la auzul expresiei “ trenul staţionează două minute”…

Câteodată mi se pare prea alert umbletul pe pământ…atunci îmi doresc să ajung în Cer.

Câteodată mi se pare prea încet umbletul pe pământ…atunci îmi doresc cel mai mult să ajung în Cer.

Nu ştiu dacă Andrei o să citească ce am scris pe aici. El e pata de culoare de la facultate şi îi sunt recunoscător pentru asta.

E luni şi nu m-aş mira să mă culc iar când mă trezesc, să-mi dau seama că e vineri.

Nu m-aş mira, probabil mi-aş dori mai mult ca oricând să ajung în Cer.

2 comments:

  1. super tare...postarea, mi-a placut mai ales expresia: 'În lipsa timpului ori înveţi să devi eficient, ori...'- o iau ca pe un imperativ, ha ha
    Corneliu, succes cu proiectele!
    all the best,
    Gabi

    ReplyDelete