Friday, July 3, 2009

…un răspuns…

Încercând să faci binele reuşeşti să faci răul , încercând să salvezi ajungi să pierzi, şi cea mai celebră expresie…’’drumul spre iad e pavat cu intenţii bune’’.

De ce?

De ce nu suntem în stare de nimic bun? De ce mereu neputinţă şi capitulare? De ce de atât de multe ori luam bătaie fără ca să luptam măcar? De ce iubim minciuna speranţei “ la anul” ?

Ne pierdem în hotarâri, juDSC00361ruinţe şi promisiuni, sunt multe iar neîmplinirea lor parcă ne zdrobeşte cu totul.

Cele mai multe acţiuni intreprinse de noi sunt ori banale ori spontane- cum pică bobii. Şi cum acţiunea are reacţiune, rezultatele sumbre caracterizează cea mai “interesantă” generaţie de tineri care a trăit vreodată .

Sunt goluri în cultură, în bun simţ , nu există mijloc…iar dacă există, există doar ca să dispară.

Cei care cochetează cu mediocrul dispar…nu-i inghite pământul, doar devin invizibili, haine la modă, freză la modă, film la modă, cartea “Amurg” şi Spiru Haret.

Supăraţi pe viaţă, pe faptul că eşti prea tânăr şi ai mâinile legate pe faptul că ţi-a trecut tinereţea şi nu mai ai entuziasm, am ajuns să excelăm în nemulţumire ridicând-o la rang de artă. După un timp e aşa de plăcut să te cerţi, aşa de plăcut să vorbeşti urât de alţii, aşa de plăcut să-ti declari superioritatea…Şi stai în pat , tragi linie şi bifezi încă o săptămână de care n-o să-ţi aduci aminte vreodată.

Urmează apogeul…”De ce ne-o mai fi facut Dumnezeu?”

Filosofia are întrebări. Arta presupune retuşuri. Religia îţi serveste cu drag doar aparenţe.

Omul funcţionează cu răspunsuri. Dumnezeu iubeşte omul.

EL are răspunsuri, şi te iubeşte atât de mult încât să ţi le ofere. Atât doar, încearcă să nu-L jigneşti cu o curiozitate caracteristica primatelor. EL are nevoie doar de cei care îşi dau seamă că au nevoie de EL. Dumnezeu nu stă în recipiente cu posibilitate de autoservire. Nu merge aşa, niciodată nu va merge aşa.

“ În bunătatea Ta, Tu ne asculţi prin minuni, Dumnezeul mântuirii noastre, nădejdea tuturor marginilor îndepartate ale pământului şi mării’’ 

(Ps 65:5)

Un răspuns.

9 comments:

  1. de bine, of course :)
    ciao!

    ReplyDelete
  2. dar cine esti tu anonimule?
    :P

    ReplyDelete
  3. sunt Ruth.
    you don't know me :D
    oh, and i don't know you either.
    doar mi-a placut mult blogul si m-am bagat in seama :D

    ReplyDelete
  4. imi pare bine ruth :D si de cunostinta si ca iti place ce scriu pe aici...
    bagarile in seama sunt binevenite ;)

    ReplyDelete
  5. :)) oh, ok. multumesc!
    noapte buna!

    ReplyDelete